В Устилузі протестувальники перекрили митно-пропускний пункт

0
-3
В Устилузі протестувальники перекрили митно-пропускний пункт
На Устилузі митники не пускають автомобілі з однотипним товаром в Україну. Призупинена робота митно-пропускного пункту, черги зростають.

Близько 16-ї години 23-го червня журналістам інтернет-видання “БУГ” повідомили, що на пропускному пункті Устилуг митники затримали декілька автомобілів, котрі везли тканину в Україну.

Провівши кілька годин в очікуванні, що їх пропустять на територію України, люди вийшли майже до межової лінії пункту та перекрили рух транспорту із польської сторони.

Із журналістами зв’язалась пані Галина, яка розповіла, що вони своєю автівкою та ще кілька водіїв везли в Україну тканину. Наголосила, що все в межах норми та згідно чинного законодавства. Проте митники їх затримали та вимагали сказати звідки товар і для кого везуть. Тобто суть проблеми в так званій “перекидці товару” через державний кордон.

На самому митному пункті журналістам вдалось поспілкуватись із людьми, які вийшли до прикордонного пропуску та закрили рух транспорту зі польської сторони. Так жінки розповіли, що митники затримали 27 автомобілів з однотипним товаром (тканиною) та не відпускаю, вимагають сказати для кого везуть. В свій захист стверджують, що везуть все у встановлених межах (50 кілограм на людину і не більше 350 євро).

З іншої сторони, через порушення порядку на митно-пропускному пункті був закритий в’їзд на митницю. Біля брами зібралося понад 50 автомобілів, а також біля 300 в межах сервісної зони. Як розповіли чоловіки, за 4 години автівки не зрушили з місця.

Також, дії громадян, які перешкоджають руху транспорту розцінені як протиправні та була викликана патрульна поліція. Проте, це не вирішило ситуації.

Близько 19-ї години прикордонники прийняли рішення, щоб стабілізувати ситуацію – дозволити пішки перейти на українську сторону. Зокрема це рішення викликане тим, що на пункті пропуску “застряг” автобус. Ще один автобус прямує із України до Польщі та також чекає коли вирішиться ситуація.












Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні