У Луцьку може у декілька разів зрости вартість томографії

1
-1
У Луцьку може у декілька разів зрости вартість томографії
У томографі Луцької лікарні зламалась деталь за 50 тисяч євро, заміна якої може суттєво підвищити вартість обстеження.

Про це стало відомо сьогодні, 23 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Голова комісії Алла Надточій розповіла, що до міської ради з проханням про допомогу звернулась головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

Зі слів депутата, медик розповіла про поломку трубки у томографі.
Вартість цієї деталі – 50 тисяч євро або ж 1,6 мільйона гривень. До того ж трубка давно перевиконала свій ресурсний показник – пережила 500 тисяч використань замість 300 тисяч гарантійних. Тож ремонту вона не підлягає – врятувати ситуацію може лише заміна.

Лариса Духневич просить виділити кошти на нову деталь з міського бюджету. Якщо ж необхідну суму доведеться шукати в бюджеті лікарні та касі благодійних внесків, вартість послуги може суттєво зрости. В цьому випадку томографія може коштувати лучанам не 300-400 гривень, а більше тисячі.

Члени комісії вирішили звернутись до фінансового управління міськради, аби його працівники переглянули вільні залишки бюджету та передбачили можливість виділення коштів на заміну трубки.

Водночас депутати просять керівництво лікарні надати інформацію щодо того, скільки часу працював томограф та скільки медзакладу вдалось заробити завдяки благодійним внескам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Духневич всі гроші розікрала на свої маетки, от того нема і на ремонт. Агроші з хворих деруть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні