27 травня - Федорин день: категоричні заборони на сьогодні

0
27 травня - Федорин день: категоричні заборони на сьогодні
27 травня православні віряни за новим церковним календарем згадують священномученика Ферапонта, єпископа Сардійського і мученицю Феодору. У народі день прозвали Федорин.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 27 травня
- зранку душно - чекай дощу;
- роси багато зранку - день буде ясний;
- вранці - до ясного дня;
- туман випав - буде багато грибів;

Вважається, що яка погода цього дня - така ж буде й осінь.

Що не можна робити 27 травня
Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква виступає проти лихослів'я, образ, жадібності, заздрості. Особливо потрібно стежити за своїм язиком - свята Феодора не терпить пліток.

За народними прикметами порожні розмови і плітки можуть призвести до розладу в сім'ї, так і говорили: "На Федору - не виносьте з хати сміття". З цієї ж причини не радять цього дня прибирати в будинку, особливо підмітати - це вважається поганою прикметою, до сімейних сварок і негараздів.

Що можна робити 27 травня
Святому Ферапонту моляться про зцілення духовне і фізичне. У святої Феодори просять підтримки в сімейних справах.

Сьогодні слід говорити тільки у справі - це принесе користь і вбереже від чуток. Доброю прикметою вважається помирити тих, хто свариться.

За старих часів цього дня задобрювали домовика і залучали в дім достаток і фінанси: ставили в затишному місці чашку або тарілку і кидали в неї кілька монет.

27 травня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анастасія, Іван, Леонід, Леонтій, Петро, Ферапонт, а також Сидір, Олександр, Макар, Максим, Марк, Микита, Тихон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні