Українців попереджають про зростання податки

0
Українців попереджають про зростання податки
Міністерство фінансів України працює над законопроєктом про підвищення військового збору та податку на додану вартість (ПДВ). Також планується, що військовий збір сплачуватимуть ФОПи.

Про це повідомив очільник комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Через збільшення військових потреб Міністерство фінансів України планує збільшити ставку ПДВ, військовий збір, а також запровадити його для фізичних осіб підприємців (ФОП). Такі заходи мають додати коштів для фінансування армії.

Тож підвищення планують наступне:

• від 1,5% до 5% — військовий збір

• ставка податку 5% — для ФОП третьої групи

• на 2-3%, ймовірно, підвищать рівень ПДВ (наразі 20%)

За словами Данила Гетманцева, гроші мають скерувати на додаткову мобілізацію та фінансування армії. За його даними, потрібно близько 300 млрд грн. І навіть без урахування мобілізації необхідні 400 млрд грн на закупівлю та ремонт військової техніки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні