У Польщі скаржаться на нестачу українських біженців: у чому причина

0
У Польщі скаржаться на нестачу українських біженців: у чому причина
Українські біженці почали обирати інші країни ЄС замість Польщі для сезонної роботи.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Міграційну платформу EWL.

Зазначається, що Польща вже другий рік поспіль відчуває кадровий голод. Українці натомість нині обирають країни Західної Європи через вищі зарплати та відкритість їхніх ринків.

В оприлюдненому звіті йдеться, що середня зарплата у Польщі першому кварталі 2024 року становить 8147,38 злотих (82,4 тис. грн). Підрахунки показують, що зарплати зросли на 14,4% порівняно з минулим роком.

"На сезонних роботах нині можна заробити до 9 тис. злотих. Це короткострокова робота в агросекторі, де зарплата залежить від кількості робочих годин і продуктивності. Така робота підходить людям, які звикли до фізичної роботи. Переважно її обирають українці, які живуть у селах і мають власні господарства", – пояснює директорка рекрутації Міграційної платформи EWL Мар’яна Семенюк.

В країні станом на березень зафіксували 50,5 тис. вакансій.

За даними щорічного дослідження "Барометр професій", цьогоріч у 27 професіях відчутний кадровий дефіцит. Є галузі, де його не вдається подолати щороку: не вистачає працівників у торгівлі, промисловості, охороні здоров'я, соціальній допомозі. У жодній професії немає надлишку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні