Одна з країн НАТО може почати збивати ракети рф над Україною

0
Одна з країн НАТО може почати збивати ракети рф над Україною
У Польщі розглядають питання щодо можливого залучення своїх систем ППО для збиття російських ракет поблизу польських кордонів.

Про це пише Укрінформ.

"Це питання розглядається з юридичної і технічної точок зору, але жодних рішень в цій справі немає", – сказав речник МЗС Польщі Павел Вронський.

Він також зазначив, що Україна зверталася до польської сторони з такою ініціативою. Розмови щодо цього питання у Польщі зʼявилися після інциденту з порушенням польського повітряного простору російською ракетою в березні. Тоді вона пробула на території країни 39 секунд.

Вронський зазначив, що обговорюється і те, чи польські засоби ППО могли би збивати такі ракети ще над територією України, а також можливі юридичні наслідки цього рішення. Свою оцінку мають дати спеціалісти з міжнародного права оскільки йдеться про можливе збиття ракет, які можуть завдати значної шкоди на землі після падіння. Натомість технічні спеціалісти мають дійти згоди у питанні того, за яких умов можна збивати російські ракети.

При цьому польський чиновник наголосив, що про фізичне перебування елементів польської системи ППО в Україні не йдеться.

"Про це взагалі немає жодної дискусії в Польщі. Немає такої можливості, аби польська система ППО була поза кордонами країни", – резюмував Павел Вронський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні