23 травня - преподобного Михаїла: категоричні заборони на сьогодні

0
23 травня - преподобного Михаїла: категоричні заборони на сьогодні
23 травня православні віряни за новим церковним календарем згадують преподобного Михаїла, єпископа Синадського, і преподобну Євфросинію Полоцьку.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 23 травня
У народному календарі 23 травня - свято Левон Огірочник або Конопляник. День прозвали так на честь святителя Леонтія, єпископа Ростовського, знайдення мощей якого також відзначають 23 травня за новим стилем.

Прикмети дня говорять про погоду і врожай:
- з'явилися оводи - до гарного врожаю огірків;
- задуха з самого ранку - чекай негоди;
- зацвів глід - зима буде суворою;
- багато мурах - дощу не буде, встановиться суха погода.

За старих часів у цей час зазвичай сіяли коноплі, також цього дня добре садити огірки для засолювання - вони тоді виходять особливо смачними. Раніше ми розповідали, які найкращі сорти огірків для засолки в Україні - 10 найхрусткіших за порадами господинь.

Що не можна робити 23 травня
Серед головних заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, сумувати, лихословити, відмовляти в допомозі, заздрити.

Народні прикмети кажуть, що цього дня не слід переїжджати - день для цього несприятливий, а також ділитися планами - не здійсняться. Крім цього, забороняється давати гроші та речі в борг - вважається, що так можна віддати своє здоров'я і фінансове благополуччя.

Що можна робити 23 травня
У святих дня просять допомоги незаслужено скривджені та покарані люди. До преподобної Євфросинії звертаються з молитвами про мир. Святитель Михаїл допомагає позбутися єресі, раболіпства і схиляння перед сильними світу цього.

23 травня можна робити генеральне прибирання в будинку, викидати непотрібний мотлох. День сприятливий для посадки огірків.

23 травня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Опанас, Костянтин, Леонтій, Михайло, Марія, Єфросинія, Дарина, а також Онисим, Василь, Семен, Сидір, Таїсія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні