Зеленський зробив заяву про війська НАТО в Україні

2
Зеленський зробив заяву про війська НАТО в Україні
Президент Володимир Зеленський прокоментував можливе відправлення інструкторів та військ НАТО до України. Він сказав, що як країна у стані війни, "ми позитивно сприймемо будь-яку допомогу", однак наразі "ніхто нічого не пропонував".

Про це глава держави розповів у інтерв’ю The New York Times, пише ТСН.

НАТО розглядає можливість відправлення до України інструкторів для навчання військових. Інші країни Альянсу обговорювали відправлення військ до України. Журналіст запитав у Зеленського, чи вітав би він будь-який з цих кроків.

"Це самостійне рішення кожної держави, включно з країнами НАТО. Безсумнівно, як країна, яка перебуває у стані війни, ми позитивно сприймемо будь-яку допомогу і підтримаємо таке рішення", – відповів президент України.

Водночас він зазначив, що "нам, щоправда, ще ніхто нічого не пропонував", і перші сигнали надійшли через ЗМІ з боку президента Франції Еммануеля Макрона.

"Ми поговорили з ним про те, що він має на увазі. У двох речах є логіка, яку я точно зрозумів. Це навчання на території України, просто пришвидшення процесу, без необхідності відправляти свою бригаду кудись, до тієї чи іншої країни, а потім вона повертається. І ще тут потрібен час на адаптацію в умовах війни", – розповів Зеленський.

Він додав, що навчання в Україні відбувається швидше, також швидше будуються вузли ремонту техніки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні