Як обрати форму навчання для школярів*

0
Як обрати форму навчання для школярів*

Освітня сфера в Україні стрімко розвивається: активно створюються нові школи, які пропонують своїм учням різні пакети онлайн-навчання. Нижче – про те, як має будуватися навчання для школярів онлайн та як обрати найбільш відповідну його форму.

Навчання онлайн: на що варто звертати увагу?

Останнім часом з'являється дедалі більше дистанційних і онлайн-шкіл. На це є низка причин:

  • Безпека. Якщо дитина навчається онлайн, то батькам набагато простіше гарантувати її безпеку.
  • Комфорт. Навчаючись віддалено, дитина може організувати для себе комфортний освітній простір і зручне робоче місце.
  • Якість. Найчастіше саме сучасні дистанційні та онлайн-школи пропонують якісні матеріали та актуальні освітні підходи.
  • Індивідуальний підхід. Концепція школи передбачає, що кожному учню приділяється час і увага.

Таким чином і дистанційна, і онлайн-школа – це навчальні заклади, які пропонують зовсім інший підхід до здобуття середньої освіти. Але яка саме форма навчання ефективніша?

Що оптимальніше: дистанційна чи онлайн-школа?

Попри те, що й онлайн, і дистанційна школа – це форми альтернативного навчання, вони досить суттєво відрізняються одна від одної:


  • Технології навчання. У багатьох онлайн-шкіл немає єдиної навчальної платформи з необхідними матеріалами. Але для дистанційної школи це важливий елемент.
  • Гнучкий графік. Найчастіше онлайн-школа передбачає уроки в режимі реального часу за чітким розкладом. Дистанційна ж школа дозволяє дитині навчатися у своєму темпі, адже всі матеріали, від відеоуроків до конспектів і завдань, розташовані на зручній платформі з доступом 24/7.
  • Різноманітність підходів. Дистанційна школа надає величезну кількість інструментів для того, щоб дитина могла навчатися ефективно: креативні уроки, цікаві матеріали, онлайн-консультації з викладачами, персональний підхід і можливість соціалізації для дітей.

Як бачимо, дистанційна форма навчання зараз перевершує онлайн-школу. Варто також додати, що дистанційна школа може пропонувати кілька варіантів. Як дитина та її батьки можуть вибрати правильний?

Доступні пакети навчання в дистанційній школі. Як вибрати?

Щоб докладніше відповісти на це питання, наведемо приклад. Перша та найбільша в Україні дистанційна школа – це Optima. Вона пропонує своїм учням кілька основних форм навчання:

  • «Учень». Тут поєднуються всі основні переваги дистанційної школи: зручне навчання, інтерактивна платформа, індивідуальний підхід, доступ до всіх матеріалів 24/7, перевірка та коментування всіх робіт від кожного з учителів-предметників.
  • «Учень+онлайни». Форма навчання розроблена спеціально для школярів 1-4 класів. Оптимально поєднує зручність дистанційної освіти і онлайн-уроки з учителем наживо.
  • «Учень SMART». Ті ж переваги, крім того, що учень виконує, а вчитель перевіряє лише основну частину всіх робіт.
  • «Екстерн». Той же повний доступ до всього освітнього контенту, але єдина обов'язкова письмова робота – підсумкова річна контрольна з кожного предмета. Загалом дитина сама розподіляє час та організовує своє навчання.
  • «Слухач». Тут учень отримує доступ до матеріалів школи для навчання, але при цьому продовжує офіційно здобувати освіту у своїй старій школі.

Вибір конкретної форми навчання з представлених у дистанційній школі залежить від низки факторів: самостійності, організованості, наявності вільного часу, графіка, необхідності більшої чи меншої допомоги від учителів. Ми впевнені, що ви з дитиною знаєте свої потреби в навчанні й ухвалите правильне рішення!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні