Чому померлим українцям можуть прийти повістки

0
Чому померлим українцям можуть прийти повістки
Повістка на ім'я померлого може прийти з кількох причин, серед яких і та, що українці самі не оновлюють вчасно персональні дані. Крім того, помилкові або застарілі дані можуть підтягнутися з інших реєстрів.

Таке пояснення оприлюднив Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у фейсбук.

Причиною став інцидент, який стався днями.

Так, 20 квітня в мережі з'явилися фото повістки, яка прийшла на ім'я покійного редактора журналу «Футбол» Артема Франкова. На повістці була вимога з'явитися 20 квітня до ТЦК Оболонського району Києва для оновлення даних та проходження ВЛК.

У ТЦК зазначили, що такі ситуації не поодинокі, адже військкомат не має повної інформації щодо військовозобов'язаних осіб.

«Подібні випадки не поодинокі і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки», – йдеться у повідомленні.

У ТЦК уточнили, що невірні дані про громадян можуть також подавати інші державні реєстри.

«Так що ТЦК та СП не володіє повною та достовірною інформацією про осіб, які можуть бути призвані на військову службу», – наголосили у військкоматі.

У центрі комплектування нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення військовозобов’язаними правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

Нагадаємо, в Україні 11 квітня ухвалили у другому читанні законопроєкт про мобілізацію. Він набуде чинності 18 травня 2024 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні