Політолог назвав 2 фактори, які вплинуть на подальшу ситуацію в Україні

0
Політолог назвав 2 фактори, які вплинуть на подальшу ситуацію в Україні
На подальшу ситуацію під час війни в Україні можуть вплинути два фактори – результати президентських виборів у США і спроможність України продовжувати захищатися від країни-агресорки Росії.

Таку думку висловив директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов в інтерв'ю Главреду.

Він зазначив: багато хто вважає, що Трамп уже переміг на президентських виборах, але з огляду на особливості американського законодавства, це не так.

"Припустімо, у тій же Флориді республіканці знайшли у списках виборців 10 відсотків "мертвих душ". Трамп може виграти вибори, але хто виграє підрахунок голосів, як то кажуть, бабуся надвоє сказала. Крім того, ми ще не побачили зовнішньополітичної команди Трампа. Одна справа роздавати прості рецепти розв'язання складних проблем під час виборів, де Трамп суперпрофі, але часто реальність інакша", – вважає Золотарьов.

За його словами, другий чинник, який впливатиме на ситуацію, – спроможність України захищатися.

"Напередодні 24 лютого 2022 року США вивезли своє посольство, що вказувало на те, що вони не вірили у здатність України захиститися від російської агресії. Та й до того зброя, яку нам постачали, більше була розрахована на партизанську, диверсійну війну. Після того, як Україна вистояла, позиція Штатів змінилася, і з квітня-травня 2022 року в Україну пішли поставки серйозної зброї – артсистеми, бронетехніка. Зрозуміло, її недостатньо, щоб Україна перемогла, але завдяки цій зброї Україна продовжує боротися", – зазначив політолог.

Золотарьов зазначає, що зараз для Росії відкрито вікно можливостей. У той же час якщо захисники України втримають фронт, то думка Трампа щодо підтримки України може кардинально змінитися.

"Не хочу дискутувати на тему того, хто таке вікно прочинив, але РФ намагається його використати. Якщо ЗСУ втримають фронт, то, можливо, і ставлення до підтримки України з боку Трампа буде не в дусі того, що він за 15 хвилин вирішить питання війни і миру. А якщо Трамп ще й виявить, що Кремль намагається водити його за ніс, то його позиція щодо України може зазнати дуже серйозних змін" – сказав він.

За словами політолога, завдання України наразі – не запустити катастрофічного сценарію.

"Територіальні, людські, економічні втрати (це помітно за маніакальними ударами РФ по енергетиці) неминучі, але нам потрібно не допустити внутрішньої дестабілізації, а також економічного і військового краху", – підсумував політолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні