В «Укренерго» розповіли, до чого готуватися українцям влітку

0
В «Укренерго» розповіли, до чого готуватися українцям влітку
Влітку Україна може стикатись з дефіцитом електроенергії через російські удари по об’єктам енергетики.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на коментар директорки з комунікацій НЕК "Укренерго" Марії Цатурян.

"Протягом літа, час від часу, в українській енергосистемі може виникати дефіцит електроенергії, спричинений російськими масованими ударами по електростанціях. Це пов'язано з тим, що повне відновлення наших електростанцій займе досить тривалий час", – зазначила представник НЕК.

За її словами, весна і літо – це період ремонтів на електростанціях, коли вони готуються до наступного опалювального сезону. Цьогоріч ремонти вже розпочались на атомних електростанціях, і далі все більше і більше потужностей буде вимушено вийти в тимчасовий ремонт протягом весни і літа.

"Тому інколи у нас системі буде відчутний дефіцит, який ми будемо намагатися покрити якраз за рахунок імпорту електроенергії з Європи, а за умови його дефіциту або недостатності, будемо залучати аварійну допомогу або застосовувати певні графіки обмеження споживання для промисловості та бізнесу", – підкреслила Цатурян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні