Військовий експерт пояснив, за яких умов можливий контрнаступ ЗСУ

0
Військовий експерт пояснив, за яких умов можливий контрнаступ ЗСУ
Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко пояснив, за яких умов можливий контрнаступ ЗСУ у цьому році.

Як сказав експерт в ефірі телеканалу 1+1 в рамках інформаційного марафону, на локальні і тактичні наступи засобів має вистачати, пише Уніан.

"На великі треба концентрувати більше сил. Потрібні і люди, і засоби", - сказав Мусієнко.

Також експерт зазначив, що на війну впливають кілька факторів. Найважливіший - це ситуація на полі бою. Але ще є внутрішня ситуація в РФ, удари по тилах. І ситуація з дестабілізації у ворога - це все має впливати.

"Якщо нам вдасться об'єднати компонент - відбити атаки ворога, продовжувати глибокі удари по території РФ і зменшувати їхні спроможності там. Відкривати простір для ще більших атак і дестабілізувати РФ з середини - тоді це буде створювати і відповідне тло для переходу у контратаки. Але, для великого контрнаступу потрібні сили і концентрація удару", - наголосив Мусієнко.

Експерт вважає, що робота із завдання ударів про російських нафтопереробних заводах (НПЗ) продовжиться. Потребу у цих ударах можна пояснити міжнародним партнерам.

Водночас, він допускає, що з часом Росія знайде засоби ППО для прикриття НПЗ. "А яким чином вони їх прикриють? Знімуть звідкись. Тоді полетить по інших об'єктах. Тому що у Росії дуже багато різних об'єктів, на усе не вистачає ППО. І тому вони вимушені обирати", - зазначив Мусієнко.

За його словами, якщо РФ вирішить прикрити НПЗ, то відкриє якісь інші військові об'єкти, наприклад, склади або аеродроми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні