Кого не можна брати за кумів

2
Кого не можна брати за кумів
Згідно із народними прикметами, не можна брати за куму дівчинку, якій ще не виповнилося 14 років, а за кума – хлопця, якому ще немає 15.

Про це інформує РадіоТрек.

За народними повір'ями, хрещеним батьком хлопчика не може бути неодружений чоловік, а хрещеною матір'ю дівчинки – незаміжня жінка.

Кажуть, що ці люди заберуть у дитини щастя. Однак така думка ніяк не пов'язана з християнською вірою. Це всього лише забобон, який вкорінився у суспільстві.

Забобони також стверджують, що за хрещену не може йти вагітна, однак церква закликає в це не вірити.

Також не варто, аби дитину хрестили монахи, подружжя або мама й тато.

Якщо батьки сумніваються, кого брати за кумів, то вони завжди можуть порадитися зі священниками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ми хрестили і що? виріс хлоп розумний і здоровий! не приїхала здалеку по якійсь причині кума, мобільних ще тоді не було, то що робити? брали чоловіка за кума, то й попросили мене, причому не просили, а наказували не слухати забобонів, бо все було домовлено в церкві. а батюшка нічого й не питав...
Відповісти
Така ж ситуація . Племінницю хрестила я була в десятому класі. Кума не прилетіла вчасно , то мене поставили замість неї . Всі виросли , заміж вийшла племінниця народила синів . Живе щасливо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні