В рф вперше заявили про намір захопити велике українське місто

0
В рф вперше заявили про намір захопити велике українське місто
Очільник російського МЗС Сергій Лавров під час інтерв'ю пропагандистам РФ заявив про плани Росії щодо захоплення Харкова.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, пише Главред.

Аналітики відзначають, що заява Лаврова про можливість окупації Харкова стала першою серед російських висовопосадовців. В ході інтерв'ю російським пропагандистам він назвав Харків "можливою оперативною ціллю Росії".

Лавров вказав, що Харків відіграє ключову роль у концепції президента Росії про створення демілітаризованої "санітарної зони" в Україні, яка має захищати російські прикордонні населені пункти від ударів українських сил.

Він також нагадав, що Путін дуже чітко висловив свою думку про необхідність просунення російських військ далеко в Україну, щоб вивести російські поселення за межі зони українських ударів.

"Ця вимога є дуже нечіткою, і може поширюватися навіть і на всю територію України. Адже доки існує незалежна українська держава, вона бажатиме себе захищати", - зазначають в ISW.

Аналітики зауважують, що заяви Лаврова підтверджують наміри Кремля використовувати концепцію постійної зміни демілітаризованої "санітарної зони" для обґрунтування російських наступальних операцій на території України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні