Полковник ЗСУ розповів про велику проблему на фронті

0
Полковник ЗСУ розповів про велику проблему на фронті
Російське військове командування вже розгорнуло армію для наступу на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ і Слов’янськ, однак перепоною для них стало місто Часів Яр на Донеччині.

Про це в ефірі 24 каналу повідомив військовий експерт, повлковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Він підкреслив, що найбільшою перепоною для окупантів є Часів Яр, оскільки це місто утримує всю лінію фронту.

"Якщо залишити Часів Яр, то фронт посиплеться до рівня агломерацій Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Слов'янськ. Є серйозна необхідність утримувати його. У нас з'явилось дуже багато FPV-дронів, але зі снарядами велика проблема", – сказав Світан.

Він наголосив, що позиції українських військ в районі Часового утримувались завдяки відсутності дефіциту снарядів. Військовий експерт вказує на те, артилерійські гармати 155 калібру здатні вести вогонь на 7-8 кілометрів далі за російські аналоги.

"Завдяки цій перевазі у дальності, ми виграємо будь-яку контрбатарейну боротьбу з росіянами. Якщо ж не буде боєприпасів, то нам доведеться залишати Часів Яр. Тоді росіяни будуть вздовж чотирьох міст: Дружківка, Костянтинівка, Слов'янськ, Краматорськ", – підкреслив Роман Світан.

В цих містах проживають сотні тисяч мирних жителів, яких потрібно буде евакуювати. Російські війська можуть використати артилерію, щоб зробити з цими містами те ж саме, що вони зробили з Авдіївкою, Мар'їнкою та Бахмутом.

Водночас, полковник Світан впевнений, що українське військово-політичне керівництво зробить все можливе, щоб Часів Яр залишився під контролем України. За його словами, є плани для цього, але бракує боєприпасів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні