У Польщі агент рф готував замах на Зеленського: у ГУР прокоментували

0
У Польщі агент рф готував замах на Зеленського: у ГУР прокоментували
Правоохоронці України та Польщі затримали поляка за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ та підготовці замаху на президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише Еспресо.

За даними слідства, підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт із представниками командування ЗС РФ, та повідомив їх про готовність працювати на користь військової розвідки РФ.

Його завдання включали збір та передачу країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка на території Польщі. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на життя президента України Володимира Зеленського під час його перебування в цій країні.

Про можливе вчинення кримінального правопорушення українські прокурори та співробітники СБУ повідомили польських колег та передали їм ключові докази у цій справі в рамках надання міжнародно-правової допомоги.

Повідомляється, що завдяки успішним заходам та оперативному обміну інформацією між двома країнами завербованого агента спецслужб РФ вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі. Польська прокуратура висунула затриманому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби.

18 квітня 2024 року Окружний суд міста Варшави застосував до нього запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту.

Що кажуть у ГУР
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону сказав, що до спроб замаху на Зеленського РФ вдається не вперше.

"Це не вперше відбувається. Те, що ворог намагався і цього разу вчинити замах на Верховного Головнокомандувача, президента України Володимира Зеленського, продовжує спроби організації замахів на воєнно-політичне керівництво нашої держави, зокрема, генерала Буданова, означає, що Україна чинить опір. І в тому числі лідери країни й Володимир Зеленський – це серйозна загроза для ворога", - заявив він.

"Весь світ має розуміти, з ким нам доводиться мати справу. Це не цивілізований противник, це не цивілізована держава. Це підступні терористи, які можуть використовувати різні найогидніші ниці методи, які перебувають за рамками ведення в традиційному розумінні війни", - додав Юсов.

CNN поінформувало з посиланням на польську владу, що чоловік на ім’я Павел К. отримав завдання "допомогти, серед іншого, у плануванні російськими спецслужбами можливого замаху на життя глави іноземної держави – президента України Володимира Зеленського".

Польська прокуратура заявила, що чоловік контактував з росіянами, які "безпосередньо брали участь у війні в Україні", хоча з офіційних заяв не було зрозуміло, чи передавав він або збирав якусь інформацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні