Як вибрати водонагрівач для своєї оселі*

0

Запорука комфорту у квартирі чи приватному будинку – це постійна наявність гарячої води. Комунальні служби не завжди можуть задовольнити цю потребу. Підігрівати воду самостійно не зовсім зручно. Найкращий спосіб – це покупка якісного водонагрівача.


Встановивши бойлер, ви назавжди вирішите проблему відсутності гарячої води. Це особливо актуально для мешканців квартир, де немає централізованого гарячого водопостачання, а також власників приватних будинків та дач. Щоб правильно вибрати водонагрівач, важливо оцінити потреби мешканців оселі в об'ємах гарячої води та обрати спосіб її нагрівання.

Як перший крок потрібно визначитися з джерелом живлення водонагрівача. Споживачам, чиї будинки підключені до системи центрального газопостачання, варто віддати перевагу бойлерам, оснащеним пальником через дешевизну експлуатації техніки в порівнянні з електричним приладом. Сучасні пристрої здатні автоматично регулювати подачу необхідної кількості палива для розігріву води. Мешканцям багатоквартирних будинків без варіантів слід купувати електричне обладнання.

Склад бойлера

Бойлер складається з кількох основних частин:

  • внутрішній бак, до якого подається холодна водопровідна вода,
  • теплообмінник, в якому циркулює прогрітий котлом теплоносій,
  • теплоізоляція,
  • прилади контролю, управління та ін.

Також можлива комплектація антикорозійних анодів, а комбіновані бойлери мають електричні нагрівальні елементи для автономної роботи без теплоносія.

Грунтуючись на наших спостереженнях, сім'ї з двох осіб, що користується водонагрівачем для миття посуду та прийняття душу, рекомендується вибирати бойлер об'ємом від 50 до 80 літрів. Для трьох осіб з аналогічними запитами є актуальною купівля бойлера ємністю від 80 до 100 л. Якщо власники житла воліють приймати ванну, слід придбати водонагрівачі з об'ємом бака понад 100 л.


В асортименті бойлерів пропонуються вертикальні та горизонтальні моделі, а також прилади універсального монтажу. Вибір тут залежить від габаритів та від планованого місця встановлення опалювального та водонагрівального обладнання (бойлер не рекомендується встановлювати далеко від котла, щоб уникнути збільшення втрат при циркуляції теплоносія).

За типом монтажу бойлери бувають настінні (зазвичай це побутові моделі до 250 літрів), універсальні (на вибір монтуються на підлозі, але мають і кронштейни настінні), і підлогові – комерційні та промислові баки великого обсягу.


Варто зазначити, що придбати обладнання для дому чи дачі нескладно. Нюанс полягає в тому, що вибір обмежується такими параметрами, як спосіб подачі води, тиск води в трубах і можливості електромережі. Бойлер може не підійти через надто високу потужність або потрібно провести підготовчі роботи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні