На заході України затримали настоятеля храму УПЦ МП

2
На заході України затримали настоятеля храму УПЦ МП
Перед судом у Закарпатській області постане клірик-антисеміт УПЦ МП, якого викрили на поширенні фейків про війну в Україні.

Про це повідомили у Службі безпеки в Закарпатській області.

Священник УПЦ МП закликав ухилятися від мобілізації
За даними спецслужби, настоятель храму Хустської єпархії УПЦ МП розпалював релігійну та міжнаціональну ненависть, а також виправдовував агресивну війну РФ проти України. Зокрема, він називав повномасштабне вторгнення РФ "громадянською війною" і закликав вірян ухилятися від мобілізації.

Крім того він підбурював прихожан проти представників однієї із нацменшин та парафіян інших релігійних конфесій.

Клірика викрили на початку квітня цього року. Під час обшуків правоохоронці, серед іншого, знайшли роздруківки молитов, в яких згадували патріарха РПЦ Кирила Гундяєва, який "благословив" російських військових убивати українців.

"Також встановлено, що клірик у незаконний спосіб зайняв земельну ділянку, на якій побудовано храм. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво). Наразі матеріали справи стосовно зловмисника скеровано до суду", - йдеться у повідомленні.

Що "світить" клірику-антисеміту
Чоловікові інкримінують порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками (ч. 1 ст. 161 ККУ) і виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ). Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми.







Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому Офіс Президента, який все вирішує в нашій країні, досі терпить цю Фсбешну секту в Україні.
Відповісти
Как поймают прелюбодея,первым делом на кол
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні