РФ готується до нової ракетної атаки по Україні: названі цілі ударів

0
РФ готується до нової ракетної атаки по Україні: названі цілі ударів
Експерт з питань енергетики Андрій Закревський прокоментував удари РФ по українських енергетичних об'єктах. Він підкреслив, що нещодавно було ухвалено зміни до законодавства, яке не давало купувати дуже дорогу електроенергію з Європи.

Про це пише Главред.

"Зараз це скасували, тому виникає питання - хто буде платити за потрібні нам потужності, які ми будемо купувати в ЄС. Тому, на мою думку, інакше, ніж підвищенням тарифів наша держава відреагувати на може. До лічильників, які рахують електроенергію за біржовими цінами, ми ще не доросли, тому це буде покриття або за рахунок донорських надходжень з Європи до держбюджету, або з тарифів", - підкреслив він.

Коментуючи удари РФ по Трипільській ТЕС, експерт наголосив, що в центрі, на сході та на півдні України потрібно створити якомога більше енергетичних переходів, за допомогою яких можна з'єднуватися з Європою. Адже після атак на інфраструктуру таких з'єднань залишилося мало, і наступними кроками росіян будуть удари по цих з'єднаннях.

"При цьому вздовж усієї лінії фронту в Сумській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській областях та на півдні України системні відключення електроенергії будуть якщо не влітку, то починаючи з осені та протягом усієї зими (хоча вони є й зараз через продовження ударів та відновлення мереж після них). Єдине, що могло б цьому завадити - завершення війни, але навіть тоді в Харкові, Сумах, Одесі, Миколаєві та Херсоні все одно будуть перебої", - попередив він.

При цьому експерт нагадав, що через удари по теплових станціях Харківська та Сумська області фактично залишилися без тепла взимку, а в Харкові тільки 26 відсотків житлового фонду підключено до системи центрального опалення.

"Водночас ситуація далеко не катастрофічна. Я очікував цієї ситуації ще взимку 2022 року, і з того часу люди підготувалися, запаслися генераторами, батарейками. І саме через те, що це сталося навесні, ми ще маємо дуже великі шанси на те, щоб досить комфортно це перенести", - додав Закревський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні