На заході України прикордонник передавав дані російським спецслужбам

0
На заході України прикордонник передавав дані російським спецслужбам
Обвинувальний акт щодо правоохоронця Руслана Сирового, який служив на Закарпатті та виявився агентом російських спецслужб, скеровано до суду.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

"Після зради та втечі, він дав велике інтерв’ю одному з російських видань, де розповів, що підривною діяльністю проти України займався з 2014 року, ще під час служби на Луганщині. Чоловік надавав терористам з так званої ЛНР інформацію про розміщення підрозділів збройних сил України", – йдеться у повідомленні.

Скористався можливістю перевестися на Закарпаття
Вже після початку повномасштабного вторгнення чоловік почав активніше співпрацювати з російським ФСБ.

"Правоохоронець служив у прикордонних підрозділах у Лисичанську й отримана від нього інформація нібито допомагала ворогу завдавати точних ударів по позиціях ЗСУ. Отримавши поранення і пройшовши реабілітацію, він скористався можливістю перевестися на Закарпаття та у червні 2022 очолив групу кіберзахисту відділення зв’язку одного з прикордонних підрозділів. Зрадник вихвалявся, що на цій посаді він продовжував передавати дані російським спецслужбам. А коли дізнався, що його збираються перевіряти – повідомив про це своїм кураторам з кремля. За їх вказівкою, у складі групи ухилянтів він незаконно перетнув кордон з Угорщиною, надалі вилетів у Стамбул, а вже звідти – до Москви", – зазначили в ДБР.

Що загрожує ексвійськовому
Зі слів Сирового, його родина вже отримала російське громадянство і він нібито планує оселитися на Далекому Сході, де йому пропонують роботу та житло.

Колишнього військового обвинувачують у державній зраді, дезертирстві та привласненні військового майна (ч. 1,2 ст. 111, ч. 4 ст. 408, ч. 4 ст. 410 КК України). Йому загрожує від 15 років до довічного позбавлення волі.

Хто такий Руслан Сировий
Торік на російському телебаченні чоловік, який прослужив рік прикордонником Мукачівського прикордонного загону, заявив, що шпигував для спецслужб окупантів. До того ж зрадних повідомив, що йому нібито вдалося інтегрувати шпигунське програмне забезпечення до баз даних Державної прикордонної служби України. Він утік за кордон. ДБР оголосило Руслану Сировому підозру у дезертирстві. Згодом йому також оголосили підозру і в держзраді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні