Росія планує створити нову провокацію в Україні, - ISW

0
Росія планує створити нову провокацію в Україні, - ISW
Росія планує створити нову провокацію на ЗАЕС та звинуватити в цьому Україну для того, щоб "спровокувати переговори з міжнародними організаціями та узаконити окупцаію" станції.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише ТСН.

Аналітики нагадують, що Генштаб України 14 квітня попереджав, що, за даними розвідки, Росія готує чергову провокацію під фальшивим прапором на ЗАЕС.

Російські джерела нещодавно звинуватили українські війська у завданні безпілотних ударів по ЗАЕС. В ISW вважають, що ця інформаційна операція може бути частиною зусиль Кремля закласти "підґрунтя для фальшивого нападу на ЗАЕС".

"Росія регулярно піднімає привід радіаційного інциденту на ЗАЕС, щоб спровокувати переговори з міжнародними організаціями, включаючи Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), які мають на меті змусити ці організації зустрітися з російськими окупаційними чиновниками та узаконити окупацію Росією ЗАЕС та розширенням окупації Росією суверенної української землі", - йдеться у повідомленні ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні