РФ націлилася на три українських міста: експерт назвав напрямок нового удару

0
РФ націлилася на три українських міста: експерт назвав напрямок нового удару
Після захоплення російськими окупантами Авдіївки Донецької області напрямок на Часів Яр став пріоритетним для ворога.

Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пише Главред.

"Він для них дуже важливий з точки зору просування на Костянтинівку, а далі - у бік Слов'янська і Краматорська. Їм дуже важливо цей напрямок зафіксувати, тому вони йдуть туди", - підкреслив він у Facebook.

Водночас експерт не виключив, що є ще один потенційно гарячий напрямок, це Вугледар і найближчим часом бої там посиляться.

"Там противник намагається розвинути рух у напрямку Курахового. Але може статися так, що вони захочуть з північного флангу атакувати і там пробувати затискати наші позиції. Тому що Вугледар так розташований, що з півдня окуповані території, зі сходу теж, а тепер вони намагаються ще з півночі обходити через Курахове", - зазначає аналітик.

Мусієнко припускає, що ворог прагнутиме витіснити українські війська з висот навколо Вугледара, адже звідти Сили оборони можуть загрожувати великому залізничному вузлу Волновасі. Саме це - одна з ключових ланок ділянки залізниці, яку будує Росія на окупованих територіях із Ростова-на-Дону до окупованого Криму.

"Щойно покращиться ситуація із забезпеченням українських військ, робота зі зриву будівництва залізниці, зокрема, через знищення мостів через Кальміус і ураження вузлових станцій, триватимуть", - підсумував експерт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні