Що не можна робити на кладовищі, шоб не накликати лихо

1
Що не можна робити на кладовищі, шоб не накликати лихо
Найкращий час для відвідування кладовища - дообідній. Віряни стверджують, що вранці Бог дозволяє душам померлих зустрічатися з рідними людьми.

Про це пише Радіо Трек.

На думку езотериків, саме в ранковий час люди захищені від зіткнення з чимось потойбічним і мають захист від втрати енергії. Тобто найкращий час для відвідування покійних - це до 12:00.

Коли не можна ходити на цвинтар
У післяобідній час місце поховань не радять відвідувати, щоб не турбувати душі. У народі вважають, що щойно Сонце починає йти на захід, - стартує час покійних.

Деякі вірять, що після заходу Сонця по всьому «місту мертвих» літають душі, і ті, хто порушив їхній спокій, можуть опинитися у потойбічному світі.

Ще одна ключова заборона - померлих не турбують у жодне з 12 головних православних свят (зокрема, на Трійцю та Різдво). І на цвинтар заборонено ходити в певний період - він починається на Великдень, а завершується на Радоницю.

Що треба говорити, коли приходиш на кладовище
Православні радять просто перехрестити себе, а потім прочитати молитву за упокій тих, хто був похований. 

Езотерики наголошують, що в «місто мертвих» обов'язково потрібно заходити з відкритими руками - не можна щось затискати в долонях. Так радять робити, щоб не занести на територію покійних те хороше, що є у вашому житті.

Якщо ви з сумкою - просто повісьте її на плече чи руку.

Дуже важливо, що ви говоритимете біля могили - не здумайте ні хвалитися чимось, ні скаржитися на щось.

Якщо розповідати про успіхи, можна «поховати удачу», а якщо сильно скаржитися - душа покійного вирішить, що вас потрібно забрати в потойбічний світ. 

Крім того, пам'ятайте, що, йдучи, завжди потрібно стверджувати - «прощавай», а не говорити «до побачення». Остання фраза нібито може сприйнятися як свідчення того, що ви хочете скоріше опинитися серед мертвих.

Що не можна залишати на могилі
Існує думка, що на місці поховання обов'язково потрібно залишити щось їстівне для померлої людини, можливо, навіть те, що вона любила, коли була живою. Тому на могилах у поминальні дні можна побачити тарілки, повні продуктів, і стаканчики з алкоголем.

У церкві наголошують, що фізична їжа померлим не потрібна, їм приємно, коли за їхні душі моляться. А продукти краще роздати тим, хто їх потребує. Не варто залишати на могилі те, що швидко псується.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Из всего написанного ,только то,что на кладбище до захода солнца лучше приходить простым людя-правильно,чтобы не прилетело много проблем.и то...подселенца можно и днем получить.детей на кладбище не водите.категорически.и беременным-запрещено.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні