Хто з українців у квітні залишиться без пенсії

0
Хто з українців у квітні залишиться без пенсії
Пенсіонери, які не пройшли обов'язкову ідентифікацію, не отримують своїх пенсійних виплат у квітні. Втім Пенсійний фонд накопичуватиме кошти на пенсійному рахунку особи, допоки процес підтвердження не відбудеться.

Про це пише 24 канал.

Чому пенсіонерам припинили виплати
Ще раніше повідомлялося, що ті, хто отримав статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року, мали пройти обов'язкову фізичну ідентифікацію до кінця березня. Той, хто цього не зробив, залишився без виплат у квітні.

Важливо додати, що уряд декілька разів відтерміновував процедуру виконання через викликані складності, спричинені повномасштабним вторгненням Росії.

Чи можна поновити пенсію
Особи, що не встигли пройти у зазначений термін ідентифікацію, мають право відновити виплати. Для цього таки доведеться пройти процес підтвердження особи. Таким чином, як тільки процедура завершиться, кошти нарахують на рахунок пенсіонера.

Важливо! Пенсійний фонд повідомив, що після ідентифікації виплати відновлюються у повному обсязі за весь період, починаючи з місяця призупинення фінансування.

Пройти ідентифікацію можна за декількома варіантами:
- Особисто звернутися до відділення "Ощадбанку" або відвідати сервісний центр Пенсійного фонду.
- Скористатися особистим кабінетом на вебпорталі Пенсійного фонду.
- Використати відеозв'язок для зв'язку зі співробітником Пенсійного фонду.
- Звернутися до дипломатичної установи України за кордоном.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні