У Польщі двоє чоловіків побили 28-річного українця

0
У Польщі двоє чоловіків побили 28-річного українця
Районний суд Ґданська виніс вирок 40-річному Марціну З., який напав на українського водія Uber.

Про це повідомляє Центр моніторингу ксенофобської поведінки, передає Еспресо.Захід.

Так, у вересні 2023 року на 28-річного Сергія в Гданську напали двоє чоловіків. Їм не подобалося його походження, і їх розлютило, коли він попросив не пити пиво в машині.

"Я поляк, не кажи мені, що я можу робити у своїй країні!" - лютував громадянин Польщі. Марцін З. та його товариш Роберт Р. ображали Сергія, вигукуючи ксенофобські вислови. Згодом Марцін З., що сидів на передньому сидінні біля водія, почав бити українця.

Зрештою, обох зловмисників затримала поліція, їм інкримінували кримінальні погрози, образи та побиття.

Роберт Р. – той, хто сидів позаду автомобіля – першим отримав вирок. Суд призначив йому штраф у розмірі 5000 злотих і компенсацію потерпілій стороні у розмірі 3000 злотих. Вирок остаточний, Сергію підготували документи, на підставі яких він отримує гроші від засудженого.

Вирок Марчіну З. було винесено 11 квітня. Він має сплатити штраф у розмірі 10 000 злотих і, крім того, він має виплатити компенсацію у розмірі 5 000 злотих потерпілій стороні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні