З чого роблять покрівлю*

0
З чого роблять покрівлю*
Для створення красивої та міцної покрівлі широко використовують різні покрівельні матеріали. Вони представлені в асортименті, але особливим попитом користується черепиця бітумна від Aquaizol. Замовити її можна на сайті за доступною ціною та з офіційною гарантією якості. Перед покупкою слід докладніше дізнатися з чого роблять покрівлю і яка є черепиця.

Види та характеристики черепиці



Черепиця - покрівельний матеріал, який використовується для скатних дахів. Вона буває різних видів, кожен з яких має свої характеристики, плюси та мінуси.

Основні види:

  • натуральна: керамічна (виготовляється з глини) та цементно-піщана (із суміші цементу, піску та води);

  • бітумна: м'яка (зі скловолокна, просоченого бітумом) та композитна (з модифікованого бітуму, базальтового грануляту та сталевого листа);

  • металочерепиця. Виготовлена зі сталевих листів, покритих захисним шаром.


  • Технічні характеристики - довжина та ширина гонтів, вага, колір, форма, діапазон робочих температур, допустимий кут нахилу покрівлі.

    Натуральна черепиця

    Плюси - довговічність (до 100 років), гарний зовнішній вигляд, екологічність, висока шумоізоляція.

    Мінуси - висока вартість, велика вага, крихкість.

    Бітумна черепиця

    Плюси - невелика вага, легкий монтаж, гнучкість, доступна ціна.

    Мінуси - менш довговічна, ніж натуральна, не такий гарний зовнішній вигляд, схильна до впливу високих температур.

    Металочерепиця

    Плюси - міцність, легкий монтаж, середня вартість, великий вибір кольорів

    Мінуси - гучність, схильність до корозії.

    Вибір черепиці залежить від особистих потреб, бюджету, умов експлуатації. Рекомендується перед покупкою матеріалу проконсультуватися з фахівцями.


З чого виготовлена бітумна черепиця?



Все більшою популярністю користується бітумна черепиця купити Київ яку пропонує компанія Aquaizol.
Вона має декілька шарів - основа, бітумне просочення, захисне посипання, самоклеючий.

Як основу використовують скловолокно (найпоширеніший варіант, він міцний та негорючий матеріал, який забезпечує черепиці необхідну форму та розмір) та склотканину (міцніша основа, ніж скловолокно, але і дорожча).

Бітумне просочення - СБС-модифікований бітум (надає їй стійкість до перепадів температур, вологи) та окислений (менш пластичний, ніж СБС-модифікований, але більш доступний за ціною).

Захисний шар - кам'яне посипання (захищає бітум від ультрафіолетового випромінювання та механічних ушкоджень, може бути з базальту, сланцю та ін.) та металеве (для надання більш естетичного зовнішнього вигляду).

Самоклеючий шар забезпечує зчеплення гонтів з основою даху. Клейові смуги можуть бути використані в деяких видах м’якої покрівлі для поліпшення герметичності. Фарба наноситься на поверхню для надання бажаного кольору. Шари гонтів склеюються під впливом високої температури та тиску.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні