Чи будуть в Україні знову блекаути

0
Чи будуть в Україні знову блекаути
Агресорка Росія навесні поновила масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Саме тому українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв весною та влітку.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю телеканалу "Рада".

"Зараз поновилися масовані атаки. Тому треба бути готовими до будь-яких сценаріїв", - наголосив очільник Міненерго.

Галущенко каже, що війна з Росією триває, а тому удари окупаційної армії не закінчилися. Ситуація в енергетиці та, зокрема, блекаути будуть залежати від обстрілів.

"Відповідь на це запитання лежить в подальших атаках і навіть не сам факт атак, тому що вони відбуваються кожен день та ніч. Але з точки зору впливу цих атак на систему", - наголосив він.

За словами Галущенка, на початку опалювального сезону минулого року його часто запитували - будуть блекаути чи ні.

"Мене тоді запитували, чи купувати генератори, чи треба павербанки. Я завжди наголошував, що коли міністр каже: "Всі купуємо генератори", то це трошки лякає. Але насправді я хочу повторитися: "Так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися". Як показує зима, ми зробили все, вони не знадобилися", - наголосив керівник Міненерго.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні