В «Укренерго» звернулися до українців

0
В «Укренерго» звернулися до українців
Компанія «Укренерго» закликала українських споживачів зменшити навантаження на електромережі у вечірній час. Через чергову масштабну атаку та руйнування електростанцій виробництво електроенергії знизилося.

Про це повідомили у прес-службі компанії у четвер, 11 квітня.

«В цьому році це вже третя масована атака на українську генерацію. Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Їх головна роль в енергосистемі – можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, яких завдала російська армія», – повідомили у прес-службі «Укренерго».

У компанії пояснили, що безпечна робота системи можлива лише за дотримання балансу в споживанні електроенергії та її виробництві. Оскільки через російські атаки виробництво електроенергії скоротилося, необхідно обмежити і її використання.

«Укренерго» підкреслило, що особливо велика потреба в зменшенні споживання електроенергії є ввечері. Зокрема, йдеться про час з 19:00 до 22:00, коли є максимальний попит.

У компанії закликали не вмикати ввечері потужні електроприлади, або користуватись ними по черзі. Зазначимо, до приладів, які можуть найбільше навантажувати електромережу, належать:
- електрочайник;
- праска;
- пральна машинка;
- бойлер;
- електроплита, мікрохвильовка;
- фен;
- кондиціонер чи обігрівач.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні