Росія може захопити одне з українських міст через нестачу ППО у ЗСУ, - ISW

0
Росія може захопити одне з українських міст через нестачу ППО у ЗСУ, - ISW
Головною причиною активізації російської авіації, яка скидає авіабомби на позиції сил ЗСУ, став дефіцит систем протиповітряної оборони. Це може стати вирішальним фактором захоплення міста Часів Яр у Донецькій області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, пише ТСН.

Аналітики послались на інтервʼю голови МЗС Дмитра Кулеби, в якому він заявив, що ЗСУ потрібні ЗРК Patriot для захисту населених пунктів і прифронтових територій від балістичних ракет.

Експерти зазначили, що регулярні удари Росії змусили українське керівництво обирати між захистом міст у тилу та прикриттям активних районів на передовій.

Аналітики пишуть, що РФ користується ослабленою ППО України, намагаючись зруйнувати енергетичну мережу й обмежити оборонно-промисловий потенціал України. Водночас російські війська використовують авіацію для ударів по позиціях ЗСУ, щоб повільно, але просуватися вперед.

"ISW продовжує оцінювати, що розріджене та непослідовне покриття протиповітряної оборони вздовж фронту сприяло інтенсифікації російських ударів керованими та некерованими планерними бомбами, які війська РФ тактично використовували під час захоплення Авдіївки в середині лютого 2024 року і які, як видається, знову застосовують під час нинішніх наступальних операцій біля міста Часів Яр", - йдеться у звіті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні