На заході України затримали військового посадовця

0
На заході України затримали військового посадовця
Правоохоронці в Івано-Франківській області на хабарі затримали начальника служби авіаційного озброєння логістики військової частини. За 1000 доларів щомісяця він передав підприємцю у користування вантажний автокран, який перебував на обліку в частині.

Про це повідомили в обласній прокуратурі Івано-Франківської області.

За даними слідства, військовий посадовець передав у користування знайомому підприємцю вантажний автокран, який стоїть на обліку у військовій частині.

"За таку послугу визначив щомісячну плату – 1 тисяча доларів. Це при тому, що цей транспорт був вилучений під час мобілізації та мав слугувати для забезпечення обороноздатності країни у час війни", – йдеться у повідомленні.

Що інкримінують військовому посадовцю
Майора затримали під час отримання другої частини хабаря у розмірі 78 тисяч гривень. Ще 39 тисяч він отримав напередодні у вигляді авансу. Відтак посадровцю інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

"Під час санкціонованих обшуків виявлено і вилучено грошові кошти та мобілізоване майно, яке повернуте у військову частину. Наразі 39-річному майору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 260 тисяч гривень застави, а також відсторонено від виконання службових обов’язків. Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого інших осіб", – зазначили у прокуратурі.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні