Що буде з вашим організмом, якщо щодня будете їсти суші

0
Що буде з вашим організмом, якщо щодня будете їсти суші
Суші, до складу яких входять свіжі овочі, риба, багата на корисні жири, і рис, що дає енергію, безумовно, містять безліч компонентів, про корисність яких говорять дієтологи. Чи означає це, що ви можете їсти їх щодня? Якщо ви любите суші, ця думка, можливо, не раз приходила вам в голову.

Про це пише УНІАН.

Чи корисні суші
Дієтологи зазначають, що суші дуже корисні для здоров'я, оскільки вони складаються переважно з багатих поживними речовинами овочів і риби, яка є хорошим джерелом білка, омега-3 і вітаміну D. Однак якщо ви їсте суші на дієті, вам потрібно пам'ятати про інгредієнти, які можуть збільшити калорійність, як-от соуси і деякі добавки до суші-ролів. Якщо ви хочете, щоб ваші суші були максимально корисними, дієтологи рекомендують уникати замовлень, які включають темпуру, соуси або страви, просмажені у фритюрі.

Крім того, важливо мати на увазі, що в більшості риби міститься певна кількість ртуті, надлишок якої в організмі може становити небезпеку для здоров'я. Також сира риба може містити паразитів, таких як сальмонела або лістеріоз, які можуть спричинити блювоту, діарею, нудоту або проблеми з травленням.

Дієтологи наголошують, що деяким людям узагалі не слід регулярно їсти суші, приготовані з сирої риби, наприклад, вагітним, людям з ослабленим імунітетом, маленьким дітям або літнім.

Однак якщо ви враховуватимете рекомендації та поради дієтологів щодо вибору корисних суші-ролів при замовленні або приготуванні суші, ви можете очікувати деяких ключових змін в організмі.

1. У вас з'явиться більше енергії
Якщо ви не звикли регулярно їсти овочі та високоякісні джерела білка, щоденне вживання суші може призвести до збільшення енергії.

2. Регулярне вживання суші підтримує травлення і здоров'я кишечника
Овочі корисні для травлення, оскільки вони можуть містити суміш розчинної та нерозчинної клітковини. Крім того, багато видів риби є чудовим джерелом корисних жирів, які можуть поліпшити слизову оболонку кишківника і мікробіом. Також ферментований маринований імбир, який часто додається до суші, може сприяти гарному травленню завдяки як пребіотикам, так і пробіотикам.

3. Ви можете помітити, що ваш настрій покращився
Регулярне вживання суші може поліпшити настрій, і не тільки тому, що це смачно. Риба - основний інгредієнт суші, а наукові дослідження показують, що люди, які регулярно їли рибу, рідше впадали в депресію, ніж люди, які їли рибу рідко.

4. Здоров'я вашого мозку покращиться в довгостроковій перспективі
Регулярне вживання суші не тільки підтримує здоров'я мозку в короткостроковій перспективі; це також має довгострокову користь для мозку. Наукові дослідження показують, що регулярне вживання риби може поліпшити когнітивні функції та зіграти роль у профілактиці деменції.

5. Ваш кров'яний тиск покращиться
Доведено, що омега-3 дуже корисні для здоров'я серця, оскільки вони можуть допомогти знизити кров'яний тиск, знизити рівень тригліцеридів і уповільнити утворення бляшок в артеріях.

При цьому важливо пам'ятати про те, скільки натрію міститься у вашій їжі, особливо в соєвому соусі, оскільки споживання занадто великої кількості натрію негативно впливає на серце і може підвищити кров'яний тиск.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні