Напередодні дня народження доньки загинув льотчик з Волині: спогади про 36-річного Героя

0
Напередодні дня народження доньки загинув льотчик з Волині: спогади про 36-річного Героя
36-річний волинянин Сергій Хомік з дитинства мріяв бути льотчиком. Майбутній командир вертолітної ескадрильї народився у селі Сусваль Володимирського району. Закінчив Львівський ліцей з військовим вишколом імені Героїв Крут та Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Про це Суспільному розповіли батьки військовослужбовця Наталія та Ярослав Хоміки.

Мама Наталія каже, що син з дитинства мріяв бути льотчиком. Напевно, говорить жінка, на це повпливало те, що родина колись проживала біля аеродрому та батько, який в минулому теж був військовим.

Після закінчення навчальних закладів за розподілом Сергія направили в авіаційний транспортний полк. Звідти й розпочав військову службу. У 2011 році він проходив службу в Африці в Конго, а у 2014 році повернувся в Україну і відтоді захищав українське небо, розповідає батько льотчика Ярослав.

Говорить, що за цей час офіцер виконав близько тисячі бойових вильотів, під його керівництвом уміння опанували понад 20 льотчиків.

Командир вертолітної ескадрильї загинув 11 листопада 2022 року в районі населеного пункту Берестове, що на Донеччині.

«Вони вилетіли на завдання. Їх збили вагнерівці із ПЗРК. На розвороті син прикрив другий екіпаж вертольота. Коли їх підбили, син з екіпажем ще зуміли посадити вертоліт. Син ще хвилин 10 був живий», — розповідає батько.

У Сергія Хоміка залишилися батьки, брат, сестра. Дружина, донька та син загиблого офіцера зараз проживають у Вінниці.

«Як він загинув, доньці було 13 рочків. Він загинув 11 листопада, а 12-го у неї було день народження, а синочку було 16 листопада 2 рочки. Він так хотів приїхати до них на день народження, бо вже й ротація була. Але, щось, бачите, пішло не так», — розповідає Наталія Хомік.

Поховали Сергія Хоміка у рідному селі Сусваль Володимирського району. Цього року односельці назвали Сусвальську гімназію на його честь. У Володимирі на площі Героїв — дошка пам’яті полеглих захисників. Тут і портрет Сергія.

Льотчик І-го класу Сергій Хомік – Почесний громадянин міста Володимир, офіцер – повний кавалер ордену «За мужність», полковник. Усі звання йому присвоєні посмертно.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні