Чи можна тримати вдома чорного кота

0
Чи можна тримати вдома чорного кота
Прикмети та повір'я про чорного кота, чи можна вдома тримати чорного кота.

Про це пише ТСН.

Існує безліч прикмет і повір'їв стосовно чорного кота. Найвідоміша з них – якщо чорна кішка перебігла дорогу, буде нещастя. Щоб його запобігти, потрібно піти іншою дорогою або хоча б тричі сплюнути через ліве плече і продовжити шлях, склавши дулю в кишені або тримаючись за ґудзик. А ще краще дочекатися, поки цією дорогою хтось пройде.

Ще одна народна прикмета свідчить, що поява в оселі чужого чорного кота – передвісник біди. А під час грози чорний кіт притягує до себе блискавку.

Але на противагу цим повір'ям існує безліч протилежних. Наприклад, у моряків вважається, що присутність на кораблі чорної кішки обіцяє вдале плавання.Стародавні слов’яни ставилися з великою повагою до чорних кішок, оскільки вони найкраще винищували гризунів, були сильними талісманами житла. Під час новосілля до помешкання насамперед пускали чорного кота, щоб він подружився з домовиком.

Чорна кішка в оселі – це добре чи погано
Не завжди чорні кішки є передвісниками нещастя. Прикмети кажуть, що кішка з темним забарвленням є справжнім оберегом в оселі. Вона захищає господарів житла від будь-якої магії, заздрості та зла. Тварина допомагає господареві впоратися з головним болем, втомою і перепадами тиску.

Ба більше, як кажуть повір'я, якщо до хати прибилася чорна кішка, її обов’язково треба пустити на поріг і нагодувати. В жодному разі не можна проганяти тварину.

Згідно з народними прикметами:

• Якщо до будинку прийшла вагітна кішка – це до поповнення в родині.

• Якщо чорний кіт з’явився в будинку після смерті родича – це душа покійного попереджає сім’ю про можливі нещастя.

• Якщо чорна кішка потрапила в будинок, де перебуває важко хвора людина, то незабаром та видужає.

Існує дуже багато історій, як кішки можуть зцілювати людину від різних хвороб. Все це пов’язано з тим, що у них сильна енергетика – тваринка сама розуміє, де у людини хворе місце, тому прагне лягти саме туди. Вона лягатиме на це місце доти, доки людині не стане легше.

Чорні коти можуть покращувати настрій, відновлювати енергетичний баланс і сили.

Цікаві факти про чорних котів
Ви будете здивовані, але в інших країнах чорні коти пов'язуються з позитивними подіями.

• Чорний кіт до грошей та удачі. В Шотландії, так само, як у Франції, люди вірять, що чорний кіт на порозі дому – це до скорого надходження грошей. А німці переконані, що якщо чорний кіт перейшов дорогу – це до скорої удачі.

• Чорний кіт – на любов і щасливе подружнє життя. ВУ Японії вважається, що чорні коти притягують любов у життя їхніх одиноких власниць. А в Центральній Англії чорне кошеня є ідеальним подарунком на весілля, адже воно приноситиме нареченій щастя та удачу.

• Чорні коти для вдалого плавання. В давнину моряки брали з собою котів передусім щоб захистити запаси їжі та конструкції дерев’яних суден від гризунів. Британські моряки віддавали перевагу чорним котам, адже вірили, що вони принесуть експедиції удачу та гарантуватимуть безпечне повернення додому. А от у піратів стосунки з чорними котами були складнішими. Вони вважали, що чорний кіт, який іде до вас, означає нещастя, чорний кіт, який іде від вас, означає удачу, а якщо кіт підніметься на корабель, а потім зістрибне – судно затоне.

• Чорні коти можуть протистояти хворобам. На початку 2000-х років дослідники з Національного інституту здоров’я виявили, що генетичні мутації, через які коти мають чорну шерсть, можуть забезпечувати їм певний захист від хвороб. Оскільки коти можуть мати багато тих самих проблем зі здоров’ям, що й ми, наприклад, рак, ВІЛ і когнітивну дисфункцію, схожу на хворобу Альцгеймера, вони є ідеальними моделями для вивчення хвороб людини. З’ясувавши, як коти еволюціонували, щоб протистояти хворобам, дослідники потенційно можуть дізнатися, як запобігти захворюванням і у людей.

• Чорні коти можуть змінювати колір. Якщо ваш чорний кіт любить лежати на сонці, а який кіт цього не любить, УФ-промені можуть розщепити чорний пігмент у котячій шерсті, змінивши його на іржавий колір. Уражене хутро залишиться знебарвленим, але після линяння кіт знову стане чорним.

• Більшість чорних котів мають жовті очі. В той час, як колір очей котів охоплює широкий діапазон відтінків, переважна більшість чорних кішок мають жовті або золотисті очі. Разючий контраст між чорною шерстю та жовтими очима додає ще більше містики цим чудовим представникам котячих.

• Чорні коти можуть мати коротку або довгу шерсть. Оскільки чорні кішки не є однією породою, вони можуть мати довгу або коротку шерсть, залежно від породи. Бомбейські, східні короткошерсті, американські короткошерсті та інші матимуть коротке чорне волосся. Довгошерсті породи, як-от мейн-кун, перська і сибірська, матимуть розкішні довгі пасма. Чорні кішки можуть бути навіть безшерстими, як сфінкси.

• Під чорним хутром ховаються візерунки. Якщо подивитися на суцільно чорного кота на сонці, можна побачити ледь помітні смужки на хутрі. Смугастий візерунок у котів є домінантним серед інших, як і чорний колір поміж інших кольорів.

• У чорних котів є свій день. У США 27 жовтня, за 4 дні до Дня всіх святих, святкують окремий День чорного кота. Мета цього дня – спростувати міфи про те, що чорні коти "віщують" щось погане. Окрім того, 17 серпня в США святкують Національний день вшанування чорного кота.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні