Людей з якою групою крові найчастіше кусають комарі

0
Людей з якою групою крові найчастіше кусають комарі
З настанням тепла та сонячних днів зростає і загроза стати "жертвою" комарів. Вони "мучать" людей від початку теплої весни аж до осені. Набридливий звук, укуси, свербіж - мінімальні наслідки після зустрічі з такими комахами.

Про це пише ТСН.

Коли розпочинається сезон комарів
В Україні сезон комарів розпочинається зазвичай наприкінці весни. На їхню активність впливає температура повітря та погода. Найбільш сприятлива температура для них - близько +25°C. Водночас, якщо літо спекотне - комарі житимуть менше.

А найбільш сприятливий час для активності комарів — період 20:00-22:00 та 04:00-06:00. Саме у цей час вологість і температура стають найбільш сприятливими для комах.

Розмноженню комарів сприяють наявність стоячої води, високої температури повітря та високої вологості. До таких джерел можуть належати дощові калюжі, водойми навколо будинку та відкриті басейни, а також водозбірники, наприклад, відра або горщики для рослин.

Рання весна є оптимальним часом для початку профілактичних заходів проти комарів, оскільки це час, коли вони починають активно розмножуватися.

Усунення стоячої води і обробка потенційних місць розмноження інсектицидами, може значно зменшити чисельність комарів упродовж усього сезону.

Яку групу крові "полюбляють" комарі
Те, чи станете ви жертвою "комарів", визначить ваша група крові.

Групі вчених вдалося з'ясувати, чому відбувається саме так. За їхніми словами, вони обирають найпопулярнішу у світі групу крові - першу, а після неї - другу.

Однак привернути увагу комах можуть і ті, у кого температура тіла повищена через генетику, недавню фізичну активність, хворобу або вагітність.

Магнітом для комарів може стати навіть одяг, серед них - чорний, темно-синій або червоний одяг.

А ще одне дослідження показало, що комарів приваблюють люди, які пили пиво - і це не залежало ні від одного з перерахованих вище факторів.

Також лікарі рекомендують не ризикувати й обробляти шкіру та одяг спецзасобами. Адже укуси комарів можуть викликати сильну алергічну реакцію. Для цього спрей або крем на маленькій ділянці шкіри, щоб переконатися у відсутності реакції шкіри на засіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні