Командувач ЗСУ звернувся до українців

0
Командувач ЗСУ звернувся до українців
Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк закликав підтримувати захисників і словом, і ділом та приєднуватись до лав ЗСУ.

Про це йдеться у Facebook командувача, пише УНІАН.

За його словами, поки ЗСУ героїчно воюють і стримують окупантів по всій лінії фронту, Росія намагається розхитати наші тили: посіяти ворожнечу, паніку, недовіру до армії. Ворог витрачає на це шалені ресурси.

Він підкреслив, що російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав.

"Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі. Подивіться на саму Росію, на тимчасово окуповані території", - зазначив Павлюк.

Він наголосив, що ЗСУ – єдина сила, здатна зупинити і знищити ворога.

"Усі громадяни України мусять тримати голову холодною і усвідомити одну просту істину: армія і народ неподільні. Особливо під час битви за існування держави. Нагадаю, що захист держави – це конституційний обов’язок громадянина. Військо – це братерство. Захист держави – надскладна, але водночас найважливіша і найпрестижніша справа. Відкиньмо страшилки і маніпуляції та розберемось, як є насправді. Отримали ви повістку чи самі прийшли в ТЦК оновити дані – це не означає, що завтра ви поїдете на штурм ворожих позицій. Це брехня", - зауважив командувач Сухопутних військ.

Він нагадав, що є визначена законом процедура: проходження військово-лікарської комісії, а також додаткових медичних обстежень, якщо на те є підстави. Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри. Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Це відповідає стандартам країн-партнерів НАТО (4 тижні).

"Так, у системі підготовки не все ідеально. Але ми реагуємо на всі проблеми і виклики. Наші спроможності підготувати новобранців до ефективних бойових дій не гірші, ніж у більшості інших армій. Після проходження базової загальновійськової підготовки воїни потрапляють у військові частини. І не обов’язково саме на бойові посади", - заявив Павлюк.

За його словами, для командування ЗСУ кожний військовослужбовець – найвищий пріоритет, і це доведено до всіх командирів.

"Наш підхід такий: спочатку новачок набирається досвіду і лише потім може брати участь у бойових діях. Найефективніші бригади відкривають рекрутингові центри по всій Україні. Там охочих супроводжує окремий спеціаліст. Навіть дадуть можливість випробувати себе і пройти тестовий період. Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя. Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну", - наголосив командувач.

Павлюк пояснив, що зараз історичний момент, який дала нам доля: або ми захистимо і збережемо державу, або зникнемо як нація. Він закликав підтримувати захисників і словом, і ділом, приєднуватись до лав ЗСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні