У Херсонській області загинув морський піхотинець з Волині

0
У Херсонській області загинув морський піхотинець з Волині
5 березня в районі села Кринки Херсонської області загинув морський піхотинець Альберт Свіца з Луцька.

Про це повідомляє Товариство польської культури імені Еви Фелінської на Волині, членом якого він був, пише «Волинський монітор».

Він пішов на війну добровольцем 3 березня 2022 р. Упродовж двох років у підрозділі морської піхоти брав участь у бойових діях у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях.

За свідченням побратимів, позицію Альберта Свіци атакував російський дрон. Після атаки побратими з позицій поряд змогли перевірити, чому Альберт не виходить на зв’язок і знайшли його з множинними пораненнями та без ознак життя. За офіційною інформацією командування, у зв’язку зі щільним вогнем всі спроби наблизитися до позицій Альберта Свіци та забрати його тіло були безуспішними.

Товариство польської культури імені Еви Фелінської на Волині й редакція «Волинського монітора» висловлюють щирі співчуття родині Альберта Свіци, зокрема мамі Героя Катерині Свіці і братові Олександрові Свіці, директору суботньо-недільної школи, що діє при товаристві, та працівнику «Волинського монітора».

Родина Альберта Свіци (народився в 1970 р.) по лінії батька походить із Хмельниччини. Його дідусь і бабуся згодом поселилися поблизу Новограда-Волинського (нині Звягель). У 30-ті рр. їх виселили в Казахстан. Його батько Антон народився на засланні. В Україну родина могла повернутися тільки після смерті Сталіна в 1953 р. Оскільки їм не дозволили поселитися в Новограді-Волинському, вони мешкали в Сенкевичівці Волинської області, а згодом переїхали до Луцька.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні