У селі четверо чоловіків у військовій формі схопили та побили підлітка

0
У селі четверо чоловіків у військовій формі схопили та побили підлітка
У вівторок, 2 квітня, у селі Приозерне Суворовської громади близько 17:30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору з автоматами без розмов заштовхнули чотирнадцятирічного хлопчину в білий бус невідомої марки.

Про цей кричущий випадок журналісту "Бессарабії INFORM" розповіла начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі.

За словами жінки, після того, як хлопець почав викручуватися, нападники завдали йому удар автоматом по спині. Вони зв'язали йому руки пластмасовою стяжкою та вивезли його у бік села Червоний Яр, що належить до Кілійської територіальної громади. Коли нападники дізналися, що хлопець має чотирнадцять років, вони відпустили його на трасі. Звідти хлопчина пройшов пішки п'ять-сім кілометрів, витративши на цей шлях майже дві години. Дитина зазнала фізичного насилля, психологічних та соціальних тортур під час викрадення.

Викрадачі пригрозили дитині мовчати. Але приховати те, що з ним сталося, не вдалося. Вчителька української мови дізналася про білий мікроавтобус, який забрав її учня, від бабусі, що торгує свічками в церкві. А сам хлопчина був паламарем при місцевому храмі, тож їй не склало труднощів його впізнати.

Звичайно, після зізнання школяра вчителька негайно сповістила про це директора закладу загальної середньої освіти та старосту села. Тоді ж викликали поліцію, але рішучих дій від правоохоронців не дочекалися.

З хлопчиком працював психолог із Суворовської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, тому що дитина була відстороненою. Далі небайдужі соціальні працівники та психолог звернулися разом із бабусею постраждалого до Ізмаїльської окружної прокуратури. Сама Оксана Іванівна сповістила про цей випадок Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а саме його представництво в Одесі.

Наразі невідомо, хто саме стоїть за викраденням хлопця та чи були викрадачі просто озброєною бандою, чи це були військові, що проводили мобілізаційні заходи. Оксана Терзі, начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради, сподівається, що правоохоронні органи проведуть якісне розслідування та покарають винних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні