Церковне свято 6 квітня: що заборонено робити у поминальну суботу

0
Церковне свято 6 квітня: що заборонено робити у поминальну суботу
6 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Про це пише Главред.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день святого Євтихія, архієпископа Константинопольського та поминальну суботу третьої седмиці Великого посту.

Яке свято 6 квітня
В Україні та світі 6 квітня відзначають такі свята:

↬ День робітника слідчих органів

↬ Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

↬ Всесвітній день настільного тенісу

Церковне свято 6 квітня

За новим церковним календарем, 6 квітня в Україні відзначають день святого Євтихія, архієпископа Константинопольського та поминальну суботу третьої седмиці Великого посту.

Відомо, що святитель Євтихій, архієпископ Константинопольський, народився в селищі "Божественне", у Фригійській області. Його батько Олександр був воїном, а мати Сінесія була дочкою священика Ісихія. Святий Євтихій отримав початкову освіту і християнське виховання від свого діда-священика. Юнак досяг успіху у вивченні наук і зрозумів, що людська мудрість - ніщо перед вченням Божественного Одкровення. Він присвятив себе чернечому життю.

Пізніше, святитель лагідно переносив вигнання, перебував в монастирі в пості і молитві і зробив багато чудес і зцілень. Під час нападу персів на Амасію за вказівкою святителя з монастирських житниць давали зерно голодуючим, причому запаси зерна в обителі за його молитвами не закінчувались. Святитель Євтихій отримав від Бога дар пророцтва.

Також 6 квітня 2024 року відбувається батьківська субота третьої седмиці Великого посту. Це особливий поминальний день у церкві, коли моляться за упокій померлих родичів і близьких.

Що не можна робити 6 квітня
В народі вважаються, що у цей день вагітним не модна ходити з розпущеним волоссям, адже вірили, що тоді пологи будуть важкими.
Також у цей день, щоб не накликати на родину страшну біду, не можна давати обіцянки, особливо ті, які ви не зможете виконати.

Іменини 6 квітня
6 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Іван, Григорій, Павло, Севастьян, Петро, Яків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні