Куди треба подіти молочний зуб, який випав

0
Куди треба подіти молочний зуб, який випав
Зміна зубів у дітей — це новий життєвий етап у житті малюка. Тому батьки століттями шукали спосіб захистити своїх дітей, у яких випав зуб. Розглянемо найпопулярніші прикмети й традиції про молочні зуби, пов'язані з їх випаданням.

Про це інформує Ukr.Media.

Що кажуть прикмети та традиції

Цікаві прикмети та перекази про дитячі зубки:

• Дитина народилася із зубками — знак, що вона матиме особливий дар, пов'язаний з магією, ясновидінням.

• Занадто рання поява зубок — до народження молодшої сестри чи брата найближчим часом.

• Якщо першим з'явився верхній — народиться братик чи сестричка раніше, ніж за рік.

• Пізня поява, згідно з прикметами, обіцяє достаток, багате майбутнє шибеникові.

• Якщо ріжуться довго, переноситься процес погано, то улюблене чадо в майбутньому буде дуже примхливим, характер сформується важкий.
Після появи першого зубика батьки повинні піднести дитині в дар ложку зі срібла.

• Маля часто скрипить ними під час їди — погана прикмета, що обіцяє неприємні події й несерйозні хвороби незабаром.

• Виражена щербинка спереду — гарний знак, веселий характер, відсутність серйозних проблем у житті, а також велелюбність. Якщо ж у щербинку можна просунути монету боком, то це ознака багатства.

• Прискорити процес прорізування, згідно з прикметами, можна за допомогою талісманів, виготовлених матір'ю власноруч із коралів, морських черепашок.

• Якщо дитячий зуб зламався або розкришився на великі шматки, значить, незабаром малюк серйозно захворіє.

• Випадково вибити — до успішного навчання, раннього розкриття талантів.

• Зростають маленькими й тісно притискаються — поганий знак, що свідчить про те, що в майбутньому дитина буде жадібною і впертою.
Коли первістку виповниться рік, потрібно перерахувати зубки, що виросли. Отримане число дорівнює кількості нащадків у сімействі, що з'явиться за роки спільного життя.

Чи можна зберігати молочні зуби

До недавнього часу вважалося, що зубків, що випали, потрібно негайно позбутися. Недоброзичливці можуть вкрасти їх із дому і зробити на них змову або навести псування. Тому батьки й не церемонилися з тим, куди подіти молочні зуби. Їх викидали, спалювали чи закопували глибоко у землю.

Сьогодні багато матусь не мізкують, куди діти зубки, що випали, вони їх вважають за краще акуратно зберігати в одному місці.

Куди можна подіти молочні зуби

У кожного народу споконвіку існували свої традиції та звичаї щодо зберігання молочних зубів дитини, що випали. Ось найпоширеніші з них.

Віддати мишці

З давніх-давен існувала традиція урочисто розлучатися з молочним зубом, що випав. Його віддавали мишці, кидаючи в підпіллю або за грубку.

При цьому треба сказати: «Мишка, мишка, на тобі зубок молочний ріпний, а мені дай кістяний та міцний!». Після цього дитина знаходила подарунок від Мишки.

Схожий ритуал існує у Франції. Перед сном дитина також кладе свій зуб під подушку, а вночі приходить маленька добра мишка і забирає його, залишаючи натомість маленький подарунок або монетки.

В Іспанії дітей відвідує мишеня Перес, придумане священиком Колома для восьмирічного короля Альфонса XIII, коли в останнього випав перший молочний зуб.

Подарувати феї

У наші дні великою популярністю користується «Зубна фея», яка приходить вночі й змінює зуб на подаруночок. Цікаво, що Зубна Фея з'явилася з тієї самої французької казки про мишку, яка перетворюється на фею і допомагає добрій королеві позбутися нелюда-короля.

Загалом у дитячих зубних справах щосили заправляють мишки.

Такі міфи можна віднести до розряду корисних, тому що діти отримують компенсацію у вигляді подарунка за біль та переживання, пов'язані із втратою першого зубика.

Як бачимо, різних прикмет, легенд і повір'їв безліч. Тож вибрати є з чого. Але батьки мають засвоїти, що найголовніше — стежити за здоров'ям дитини, зокрема, за здоров'ям зубів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні