Клієнтам Monobank масово блокують картки: у чому причина

0
Клієнтам Monobank масово блокують картки: у чому причина
Monobank став об'єктом критики через заяви клієнтів про блокування їхніх карток. У березні багатьом клієнтам стало відомо, що їхні картки було заблоковано, а причини залишаються нез'ясованими. Банк обіцяє розглянути додаткові документи подані клієнтами щодо прозорості їхніх банківських операцій.

Про це Monobank повідомив у відповідь на скаргу клієнта на спеціалізованому форумі Мінфін., передає OBOZ.UA.

"У березні прийшло блокування від Монобанку, зібрався, думаю зберу всі документи, та надам, бо нічим незаконним і сірим не займаюся, але банк відмовився обслуговувати надалі мою картку", – поскаржився клієнт.

Кілька днів потому було виявлено, що картки було заблоковано без явних пояснень щодо причин. "Написав в підтримку, намагався пояснити, що збираю документи і що мені сказали що будуть чекати скільки потрібно, але їм все рівно",– росказав клієнт.

Представник Monobank зазначив, що банк зобов'язаний перевіряти операції клієнтів та робити висновки на основі накопиченої інформації. Він також додав, що банк не може розкривати конкретні критерії аналізу, оскільки це стосується внутрішніх процедур.

Чому блокують картки

За відгуками на порталі "Мінфін" стало очевидним, що частіше картки блокуються у тих клієнтів, які зацікавлені у P2P-операціях, наприклад, переказують кошти з Монобанку на криптовалютну біржу "Бінанс" з метою заробітку на арбітражі (заробіток різниці ціни валют).

Крім того, картки можуть бути закриті для тих, хто вчиняє шахрайства проти інших користувачів, таких як продаж неіснуючих товарів, проведення фейкових лотерей або пропаганда швидкого збагачення через фінансові піраміди. Якщо надійде інформація про такі дії з офіційних джерел, банк буде реагувати.

Як розблокувати картку

Зазвичай, щоб розблокувати картку, необхідно завантажити документ, який підтвердить походження коштів, і таким чином переконати банк у законності вашого доходу. Для цього перейдіть до розділу "Налаштування" на сайті банку, оберіть опцію "Документи", а потім "Фінансові документи".

Важливо зауважити, що Monobank не приймає фотографії виписок з особистих кабінетів, наприклад, з криптовалютних бірж, брокерських компаній або платіжних систем. Фінансовий документ повинен містити інформацію про суму отриманого доходу, період, за який ви його отримали, а також вказувати, за що саме вам здійснили платіж та назву компанії.

Незважаючи на те, що банк пообіцяв розглянути додаткові документи подані клієнтами, питання щодо прозорості та взаєморозуміння залишаються відкритими.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні