У Верховній Раді прокоментували загибель мобілізованих на передовій

0
У Верховній Раді прокоментували загибель мобілізованих на передовій
В Україні були випадки, коли новомобілізовані опинялися на фронті вже за декілька днів після мобілізації і гинули.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю «Суспільному».

«Дійсно, є ганебні випадки, коли хлопців мобілізували, через декілька днів вони були на передовій і загинули. Чи бачили ви хоч одну людину, яка за це понесла покарання? Коли виходить головнокомандувач, він повинен найперше сказати: мінімум три місяці підготовка. Друге: по всіх подібних випадках ми розібралися, от конкретні прізвища, дивіться, які вони понесли покарання. Інакше буде залишатись недовіра до мобілізаційних процесів і будуть і далі ці історії, яких насправді не дуже багато», – наголосив він.

Лубінець зазначив, що багато людей уникають спілкування з військовими, оскільки очікують, що їм дадуть повістку і наступного дня відправлять на передову.

«Коли б роз'яснювали, що буде довготривалий процес підготовки, можливо, за кордоном, що після цього буде психологічна підготовка. Бойові командири розказують, що людей, які до них приїхали після підготовчих моментів, не направляють на передову. Спочатку вони спілкуються з тими, хто вже воював. Потім змішують групи, щоб поруч з людиною не освіченою була освічена, щоб передавала досвід», - пояснив ", – пояснив омбудсмен.

Дмитро Лубінець нагадав, що в одному з інтерв’ю головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що новобранці мають проходити навчання. За словами уповноваженого з прав людини, «Сирський повинен казати, не вони «мають», а вони «пройдуть» підготовку мінімум 2-3 місяці, а до цього 100% не потраплять на передову».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні