На фронті через 8 днів після мобілізації загинув 41-річний волинянин: спогади про Героя

1
На фронті через 8 днів після мобілізації загинув 41-річний волинянин: спогади про Героя
Герой з Волині Куц Олександр Миколайович загинув 8 березня 2022 року поблизу с.Королівка, Бучанського району, Київська область. Воїн отримав несумісне з життям проникаюче поранення грудної клітини з ушкодженням внутрішніх органів осколками від вибухів.

Спогадами про Героя поділилися на платформі пам'яті Меморіал Героїв.

Народився Олександр 15 травня 1980 року в селі Поступель, там же здобув середню освіту. Щоб утримувати сім’ю завзято трудився в сільському господарстві та часто їздив на заробітки. Не боявся жодної роботи, був вправним майстром в будівельній справі та електриці. Дуже любив полювання і риболовлю, з легкістю прищепив любов та передав своє захоплення синам.

Він завжди прагнув всіх захищати і з дитинства мріяв бути військовим. Ще будучи хлопчиком, майстрував зброю з дерева, а вже в дорослому віці прийшлось взяти справжню до рук. Не міг стояти осторонь, проте з рідними навіть не прощався, щоб ніхто не зміг змінити його твердий намір стати на оборону держави. 2 березня 2022 року пішов добровольцем, стримував ворога в складі 14 ОМБр імені князя Романа Великого.

«Сашка або «Журавлик», так називала його мама, дуже добра, чуйна і щира людина. Був безвідмовний в допомозі, легко міг підтримати та розрадити в тяжких моментах, завжди говорив правду і цього вимагав від людей. Він надзвичайно цінував своїх рідних та близьких, тому його безмежно всі любили. У нас велика сімʼя, але попри це Сашко всіма опікувався та турбувався. Обожнював племінників, завжди бавився та вчив їх чомусь новому, для всіх був другом, порадником, наставником і захисником», – поділились рідні.

Похований воїн в рідному селі Поступель.

В глибокій скорботі вся родина героя. У Олександра залишилося три сини, один з яких зараз продовжує служити та захищати свою батьківщину, батьки, сестри, брат, племінники.

Куц Олександр посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня ,та отримав Князівський Хрест Героя «Навіки в строю».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це як розуміти загинув черепа 8 днів?чому ніодного депутата немає на війні???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні