На заході України член ВЛК вимагав у хворого військового 40 тисяч гривень

0
На заході України член ВЛК вимагав у хворого військового 40 тисяч гривень
Правоохоронці викрили на корупції члена госпітальної військово-лікарської комісії одного із військових госпіталів Хмельниччини. Він вимагав у хворого військового благодійний внесок за непридатність до служби.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, лікар-терапевт під час медичного огляду військового змушував його внести 40 тисяч гривень "благодійного внеску" за оформлення медичних документів та відповідного висновку щодо визнання його обмежено придатним до військової служби.

"Медик достовірно знав, що у військового хворе серце, однак все одно вимагав гроші. При цьому запевняв, що вплине на рішення колег щодо видачі "правильного" медичного заключення", - йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали під час одержання ним усієї суми хабаря. Члену госпітальної військово-лікарської комісії одного із військових госпіталів Хмельниччини оголосили підохру у вимаганні і одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонено від посади. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні