4 квітня - ікони Божої Матері «Геронтисса»: про що у неї попросити

0
4 квітня - ікони Божої Матері «Геронтисса»: про що у неї попросити
4 квітня за новим церковним календарем православні віряни згадують преподобного Іосифа Писавця, преподобного Іосифа Багатохворобливого Києво-Печерського, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері "Геронтисса".

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 4 квітня
- день сонячний і ясний - і літо таким буде;
- дощ із самого ранку - до дощового літа;
- на деревах кора потріскалася - очікується гарна погода;
- птахи повернулися з теплих країн, але не співають - будуть морози.

Цього дня звертали увагу на вільху: якщо на ній розпустилися листочки раніше, ніж у берези - то влітку буде багато дощів.

Що можна робити 4 квітня
Чудотворна ікона "Геронтисса" допомагає позбутися хвороб, зокрема й невиліковних, і скорботних життєвих обставин, виявляє милість людям похилого віку, допомагає під час пологів, позбавлення від безпліддя, а також у навчанні.

Цього дня заведено заготовлювати кору вільхи - вона містить дубильні речовини, які допомагають зупинити кровотечу і лікувати запалення.

Що не можна робити 4 квітня
Серед заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, пліткувати, ображатися й кривдити, особливо літніх людей, відмовляти їм у допомозі. Триває Великий піст 2024 - тим, хто поститься, забороняється рослинна олія, але можна їсти гарячу їжу.

За народними прикметами цього дня не можна кричати на журавлів і проганяти їх - це до нещасть.

4 квітня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Марія, Адріан, Веніамін, Георгій, Йосип, Іван, Зосима, Микита, Микола, Никифор, Федір і Яків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні