Як прожити щасливе життя: 8 порад від психолога

0
Як прожити щасливе життя: 8 порад від психолога
Психолог Лахлан Браун, який провів роки, вивчаючи та практикуючи мистецтво щастя, поділився 8 простими порадами, які допоможуть прожити щасливе життя. Усі вони засновані на його власному досвіді та розумінні буддійських принципів.

Про це пише УНІАН з посиланням на Hack Spirit.

Прагніть до усвідомленості в дії. Як зазначив психолог, один із найглибших уроків, які він засвоїв за роки практики усвідомленості, - це сила життя в теперішньому моменті. За його словами, практика усвідомленості, по суті, передбачає повну залученість у те, що ми робимо в будь-який момент.

Прийміть непостійність. Ніщо в житті не вічне, додав Браун. І щойно ви по-справжньому зрозумієте цю концепцію, ви зможете почати дивитися на своє життя з іншого погляду, впевнений він. За його словами, прийняття мінливості дає нам змогу відпустити наші прив'язаності, які часто завдають нам страждань і заважають нам відчути справжнє щастя. Замість того, щоб чіплятися за речі або людей, потрібно прагнути цінувати їх, поки вони тут, і відпускати їх, коли прийде час. Це не завжди легко. Але це невід'ємна частина щасливого життя.

Практикуйте співчуття. Співчуття лежить в основі буддійського вчення. Це глибоке усвідомлення страждань інших і щире бажання полегшити їх. Співчуття є найважливішим компонентом щасливого життя. Коли ми відкриваємо свої серця і проявляємо доброту до інших, ми також відкриваємося для отримання любові та щастя натомість, пояснив психолог.

Позбавтеся суджень. Засудження рідко служить нам. Воно відокремлює нас від інших, породжує негатив і блокує шлях до щастя. Потрібно прагнути приймати речі такими, якими вони є, а не такими, якими ми хочемо, щоб вони були. Коли ми відпускаємо наші судження, ми починаємо бачити світ по-іншому. Ми стаємо більш сприйнятливими до інших і, що важливіше, до самих себе.

Живіть із максимальним ефектом і мінімальним его. За висновками психолога, справжнє щастя приходить, коли ми відпускаємо своє его і прагнемо справити позитивний вплив на світ.

Прийміть реальність. Прийняття - ключ до щасливого життя. Це фундаментальний принцип як буддизму, так і практики усвідомленості. Прийняття не означає смиренності чи пасивності. Це просто означає визнання реальності такою, якою вона є, без спроб змінити чи заперечити її, зазначив Браун.

Розвивайте вдячність. Це потужний спосіб переключити увагу з нестачі на достаток. Йдеться про визнання хорошого в нашому житті та оцінку того, що ми маємо. І мова не обов'язково йде про великі речі.

Прийміть дискомфорт. У пошуках комфорту ми часто уникаємо ситуацій, які змушують нас почуватися ніяково. Але саме стикаючись із цими незручними ситуаціями, ми ростемо і вчимося. Усвідомленість вчить нас спокійно ставитися до свого дискомфорту, спостерігати його без осуду. Йдеться про те, щоб повністю переживати наші почуття, приємні вони чи неприємні, пояснив психолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні