Пил із Сахари дістався до Волині: що відомо про загрозу та наслідки

0
Пил із Сахари дістався до Волині: що відомо про загрозу та наслідки
В Укргідрометцентрі повідомили про поширення пилу з Сахари в Україні.

Про це розповіла у коментарі ВСН синоптикиня Волинського обласного гідрометцентру Світлана Дриганюк.

«Починаючи з суботи та неділі були потоки з південного заходу, тобто якраз пил Сахари у той час надходив, він йшов з південного заходу на Європу, а також на Україну, дуже мало нам дісталося того пилу, було помітно таке тьмяне небо і відмічалась імла. Це було в неділю- понеділок 31 березня і 1 квітня», - зазначила вона.

За словами Світлани Дриганюк, зараз проходить холодний фронт через територію нашої області, після його проходження вітер буде міняти напрямок на західний, північно-західний, то вже якщо і лишався той пил в повітрі, то його буде зносити на ворожу нам країну, на схід.

«У нас його інтенсивність була досить малою, але відчувався той пил, багато людей скаржилося, що у них у горлі першить. Було помітно, що повітря не таке прозоре, а тьмяне. Сьогодні не знаю чи є пил, але я думаю, що дощ і зміна напрямку вітру його віднесли у протилежний напрямок», - пояснила синоптикиня.

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха пояснила в коментарі українським журналістам, що людям, які схильні до респіраторних чи захворювань дихальних шляхів, краще поберегтися і менше перебувати на відкритому повітрі під час пилового забруднення.

«Можливо, закрити вікна, щоб цей пил не накопичувався в оселях. Радять вмикати очищувачі повітря — теж не завадить. Але прямої загрози цей пил не становить. Певний дискомфорт, звичайно, є. Візуально він проявляється, створюючи ніби затуманеність», – стверджує синоптикиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні