В Україні розпочнуть нову хвилю перевірок ВЛК

0
В Україні розпочнуть нову хвилю перевірок ВЛК
В Україні планується покращити зручності проходження ВЛК в межах цифровізації та дебюрократизації. Крім того, триває процес перевірок з подальшим реагуванням на дії комісій з боку МОЗ.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє РБК-Україна.

"Ще один аспект - максимальна зручність проходження ВЛК для військових. Тут, крім цифровізації і дебюрократизації, тривають перевірки комісій з боку профільного міністерства", - повідомив Шмигаль.

Вже перевірено понад 53 тисячі медико-експертних справ. За словами прем'єра, "зафіксовані порушення, надані рекомендації, буде реагування". Планується, що перевірки стануть регулярними. У квітні розпочнеться нова хвиля.

Крім того, заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич напередодні заявила, що Міністерство охорони здоров’я має намір від квітня розпочати повторні перевірки роботи ВЛК. Чиновниця називає такі заходи елементом моніторингу, який дозволяє зрозуміти, як "зміни реалізуються на місцях".

"Від початку дії воєнного стану до роботи ВЛК було залучено 800 цивільних медзакладів. Ми перевірили ВЛК по всій Україні, надали рекомендації щодо виправлення. Від квітня плануємо повторні перевірки, щоб зрозуміти, чи були виконані ці рекомендації", - наголосила вона.

За її словами, основні проблеми роботи військово-лікарських комісій пов’язані з впровадженням медичних карт, чергами в окремих медзакладах, відсутністю навчання лікарів, які працюють у лікарсько-консультативних комісіях. Після здійснених раніше перевірок правоохоронні органи вилучили понад 18 тисяч справ у межах кримінальних проваджень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні