Кому з українців з 1 квітня піднімуть пенсії

0
Кому з українців з 1 квітня піднімуть пенсії
Заступниця голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк пояснила, для кого і як зміняться пенсійні виплати від 1 квітня.

Про це вона розповіла в ефірі телемарафону, пише ТСН.

“У зв'язку зі збільшення мінімальної зарплати, зростуть і податки, і пенсії. Деякі зміни чекають і на внутрішньо переміщених осіб. Що стосується пенсій, то для працюючих пенсіонерів вони будуть змінені залежно від страхового стажу, який вони мають”, — зазначила Василевська-Смаглюк.

За її словами, це буде автоматично, але індивідуально для кожної особи.

“Також пенсії зростуть і для тих осіб, які досягли 65-річного віку. Для них буде перерахунок пенсій у бік збільшення. Це щорічна індексація, вона відбулася в березні. Плюс до цієї щорічної індексації буде також збільшення пенсій, мінімальної пенсії для таких осіб. Вона буде несуттєвою, в рамках 200 гривень, але оскільки збільшення було ще в березні, то у квітні через збільшення мінімальної зарплати також буде збільшено виплати для цієї категорії громадян”, — зауважила депутатка.

Вона підкреслила, що для працюючих пенсіонерів пенсія також зросте: “У моїх приймальнях (я обрана на півночі Київщини) люди часто звертаються якраз через питання неправильних, як вони вважають, несправедливих нарахувань. Я звертаюся в пенсійний фонд і ми врегульовуємо ці питання”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні