Під українським містом рф пішла в один із найбільших штурмів за всю війну

0
Під українським містом рф пішла в один із найбільших штурмів за всю війну
У суботу, 30 березня, російська армія здійснила, найімовірніше, один із найбільш масштабних танкових штурмів за 25 місяців повномасштабної війни. ЗСУ розгромили ворожу колону ворога під Авдіївкою.

Про це пише ТСН з посиланням на видання Forbes.

Автори інформаційного агентства зауважують, що на дорозі на захід від руїн Авдіївки після штурму залишили третину своїх танків.

"Дорогий напад (російських сил - ред.) підкреслює дві суперечливі тенденції, оскільки війна за вибором Росії триває третій рік. За кілька тижнів до суботнього штурму російські полки та бригади, очевидно, не вистачало транспортних засобів після того, як втратили сотні з них під час захоплення Авдіївки ще в середині лютого - здебільшого розгорнули пішохідну піхоту для наступу на захід від міста", - йдеться у матеріалі.

Інша тенденція - те, що українці змогли перемогти таку велику та добре озброєну російську армію.

"Незважаючи на труднощі з нестачею ключових боєприпасів, українські бригади все ще здатні до жорсткої оборони - часто за допомогою комбінації мін, артилерії, протитанкових ракет і вибухонебезпечних безпілотних літальних апаратів", - підкреслює Forbes.

Оператор безпілотника 36-ї бригади морської піхоти України написав на сторінці у X Kriegsforscher, що українська 25-та бригада помітила колону з 48 одиниць важкої техніки і вдарила по ній. Виведено 12 танків і вісім БМП.

Журналісти Forbes пишуть, що незрозуміло, яким чином 25-та бригада знищила рекордно велику російську танкову колону, але припустили свою версію.

"Стандартна тактика оборони українських військ полягає в тому, щоб за допомогою безпілотників виявити російську штурмову групу та розбити її влучним артилерійським обстрілом. Артилерія розкидає російську техніку. Дезорганізовані вцілілі стають легкою мішенню для безпілотників FPV, які атакують окремих солдатів і транспортні засоби. Міни та протитанкові ракети можуть посилити бійню", - пишуть автори видання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні